LegalLink kan verheugd mededelen dat er een nieuwe samenwerking is geformuleerd met het in Arnhem gevestigde advieskantoor NEDAX.

In 2015 verzorgden Ruud Doek (Senior Advisor van NEDAX) en Patrick Link een aantal presentaties in den lande voor diverse branche organisaties met betrekking tot het werken in Duitsland. Tijdens deze presentaties werden Nederlandse bedrijven o.a. geïnformeerd over de nieuwe Duitse wetgeving inzake de minimumloon wetgeving alsmede de meldings- en bewijsplicht tegenover de Duitse douane en andere Duitse overheidsinstanties indien zij personeel voor werkzaamheden naar Duitsland willen uitzenden. Nu bijna 4 jaar later gaan beide bedrijven – NEDAX en LegalLink – weer de handen in elkaar slaan en gaan gezamenlijk nieuwe diensten aanbieden aan Nederlandse bedrijven en brancheorganisaties die projecten willen gaan realiseren in Duitsland.

 

De navolgende dienstverlening wordt aangeboden aan het Nederlandse bedrijfsleven:

  • “Export naar Duitsland” – Wat komt daar bij kijken en hoe werkt dat eigenlijk?
  • “Werken in en/of uitzenden van personeel naar Duitsland” – Waarop moet ik letten?
  • “Contracten sluiten en onderhandelen met Duitsers” – Wat zijn de valkuilen?

 

 

NEDAX heeft sinds 1996 ervaring met het begeleiden van Nederlandse bedrijven naar Duitsland. Voor diverse brancheorganisaties en overheid organisaties is Nedax in Nederland het kenniscentrum voor werken in Duitsland. Nedax zorgt dat u meteen aan de slag kunt in Duitsland, verzorgt de nodige vergunningen, zorgt ook daarvoor dat uw bedrijf aan de meldings- en bewijsplicht naar de douane, belastingdienst, Handwerkskammer en Soka-Bau toe voldoet.

 

Voor meer informatie over NEDAX ga naar de website: www.nedax.nl